Träning under graviditet

Att träna under sin graviditet är det bästa sättet att ge sig själv så bra förutsättningar det bara går för att må bra. Genom att träna förbereder du dig inte bara inför förlossningen utan oxå inför att sedan "komma tillbaka" till en stark och funktionell kropp.

Givetvis anpassar man sin träning allteftersom en graviditet fortskrider. Plockar bort vissa moment, fokuserar på andra. Fokus ligger på att bibehålla så mycket muskelmassa det går under graviditeten. Självklart ligger fokus på att kunna hålla sin grundaktivering av den djupa stabiliserande magmuskulaturen och bäckenbotten framför att "lyfta tungt". Det gäller att skifta fokus från att "prestera" till att istället "genomföra" och "underhålla", och att träna prestigelöst och inkännande mot hur kroppen mår.

Att ta hjälp är också ett bra sätt att få bort ev oro som kan finnas kring graviditet och träning. Genom att ta hjälp kan du få hjälp att lägga upp träningen på ett sätt som passar just dig och din kropp. Och som ger dig bra förutsättningar för din graviditet, förlossning och din "väg tillbaka"!

StarkMamma erbjuder individuell träning för gravida och också med jämna mellanrum träning i grupp. Anmäl ditt intresse här

prev next

Copyright StarkMamma 2016